VIERUMÄKI FLOORBALL CUP 2016

Äitienpäiväviikonloppuna 6- 8.5 Vierumäellä kävi kova hulina!

VFC 2Järjestimme tytöille suunnatun salibandyturnauksen, eli Vierumäki Floorball Cupin (VFC) Vierumäen hienoissa maisemissa. Turnauksen projektiryhmä muodostui yhdeksästä Haaga-Helian liikunnanohjaajaopiskelijasta; seitsemästä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijasta ja kahdesta toisen vuosikurssin opiskelijasta, jotka toimivat projektipäällikköinä. Opiskelijaryhmän lisäksi Tapanilan Erä ja Vierumäki olivat mukana toteuttamassa tapahtumaa.

VFC järjestettiin nyt toista vuotta peräkkäin Vierumäellä, ensimmäisen VFC:n ollessa niin suuri menestys, että perinnettä oli syytä jatkaa. VFC on siitä ainutlaatuinen turnaus, että toista samanlaista pelkästään tytöille suunnattua salibandyturnausta ei vielä Suomesta löydy.

Turnaukseen osallistui yhteensä 22 joukkuetta, mistä olimme todella tyytyväisiä. Saimme kasvatettua osallistujamäärää kahdella joukkueella viime vuoteen nähden. Turnaus oli tarkoitettu C-, D- ja E- ikäisille tytöille, joista kuitenkin suurin osa oli D-tyttöjä. Kaikki pelit pelattiin Vierumäki Areenalla kolmella eri kentällä. Jokainen joukkue sai runsaasti pelejä: minimissään 5 peliä joukkuetta kohti. Sen lisäksi projektiryhmä oli suunnitellut oheisohjelmaa jokaiselle joukkueelle, joten tekemistä viikonlopun aikana riitti.

Projekti oltiin laitettu jo hyvin käyntiin aikaisemmin syksyllä aikaisemman projektiryhmän saattelemana, mistä tämän nykyisen projektiryhmän oli helppoa jatkaa tammikuun puolella. Edellisen projektiryhmän innoittamana olimme todella motivoituneita ja siten innostuneita läpi projektin, olihan kyseessä oikea tapahtuma, mihin saimme vapaat kädet toteuttaa ideoitamme.

Projektin alussa projektipäälliköt jakoivat vastuualueet tiimin kesken. Vastuualueet koostuivat markkinoinnista, somesta sekä oheisohjelmasta, joita työstimme parhaamme mukaan koko projektin ajan. Vastuu kasvoi päivien vähentyessä turnausta kohti. Uusia vastuualueita olivat logistiikka, palautteenkeruu, oheisohjelmat ja tapahtumatorin järjestäminen. Työskentelimme pääsääntöisesti itsenäisesti ja vastuualue oli jaettu pareille. Kerran viikossa pidimme koko tiimin kesken palaverin, jossa kävimme läpi viikottaiset kuulumiset ja tehtävät.

Pari viikkoa enne turnausta osallistuimme koko tiimin kesken tärkeiden aikataulujen, ohjelmien sekä muiden paperitöiden työstämiseen. Omia, aikaisempia vastuualueita työstimme koko projektin ajan. Ennen turnausta kävimme yhdessä läpi viikonlopun agendan, työvuorot ja muut ajankohtaiset aiheet. Osallistuimme myös tavaroiden kuljetukseen, paikkojen siivoamiseen ja kuntoon laittamiseen, kylttien pystyttämiseen sekä muuhun tapahtuman rakentamiseen.

Vauhdikkaan aamun jälkeen turnausviikonloppu olisi valmis alkamaan! Kaikki oli valmista ja projektitiimimme oli toimintavalmiudessa. Joukkueet alkoivat saapua paikalle iltapäivällä. Perjantain ohjelmassa oli muutamat pelit, oheisohjelmaa, majoittumista sekä energian tankkausta Kaskelan ruokasalissa. Lauantaina päivän aikataulu oli jo paljon tiiviimpi. Päivä sisälsi paljon pelejä, oheisohjelmaa (illan vesidisco oli huippu!), ja yhteistä aikaa joukkuekavereiden kanssa. Sunnuntai oli turnausviikonlopun viimeinen päivä. Kuhinaa riitti aamusta ihan finaalipeleihin asti. Sunnuntaina olimme lähes koko päivän Areenalla, lukuunottamatta lapsiparkin vetäjiä, jotka työskentelivät Urheiluhallilla. Viimeisen finaalipelin jälkeen aloitimme katsomoiden purkamisen ja katsoimme, että Areena jäi siistiin kuntoon.

Järjestämäämme oheisohjelmaan kuuluivat sokkopallo, kinball, tanssillinen ryhmäliikunta, kaupunkisota, foamroll-tunti sekä maksullisena huikea vesidisco! Viikonlopun aikana tuli monilta joukkueilta toiveita, että voisimmeko toteuttaa heidän toiveitaan oheisohjelman suhteen ja sen pohjalta räätälöimme oheisaktiviteetteja asiakaskohtaisesti uusiksi.

Vierumäki Areenalla tapahtui paljon muutakin viikonlopun aikana, kuin pelkkää salibandyn pelaamista. Järjestimme niin huoltojoukoille, äideille kuin tytöillekin laukaisukilpailuja, äitienpäiväkorttien askartelua ja kasvomaalausta. Lisäksi olimme pystyttäneet tyttösäbä-kuvausseinän, jossa joukkueet saivat kuvauttaa itsensä sekä rentoutushuoneen, jossa joukkueet saivat käydä rauhoittumassa ja lepäilemässä pelien välissä.

VFC 3Tämän vuoden projektin yhtenä tavoitteena oli saada lisänäkyvyyttä sosiaalisen median kanavilla. Ennen tapahtumaa markkinointia käytiin suurimmaksi
osaksi Facebookin ja Instagramin välityksellä, mutta tapahtuman aikana otimme käyttöön myös Snapchatin ja Periscopen. Projektin aikana saimme Instagram-tilillemme yli 150 uutta seuraajaa, Snapchatiin noin 50 seuraajaa ja jokaisessa Periscopen livelähetyksessä oli aina noin parikymmentä katsojaa. Koemme, että some-markkinointi onnistui koko projektin aikana erittäin hyvin.
Keräsimme jokaiselta turnaukseen osallistuneilta joukkueelta palautetta tapahtumasta palautekyselyn muodossa. Koonnin jälkeen palaute oli pääosin positiivista ja turnaus näyttää onnistuneelta. Lisäksi olimme ripustaneet lakanan seinälle, johon sai kirjoitella terveisiä, fiiliksiä ja palautetta turnauksesta. Siitä tuli mukavan värikäs!

Projektin aikana saimme solmittua yhteistyösopimuksia Dexalin,  Fat pipen, Urheilukontin, Glitterin, Sale Vierumäen, Tyttösalibandyn ja Chiquitan kanssa. Iso kiitos yhteistyökumppaneillemme mahdollisuudesta järjestää loistava tyttösalibandyviikonloppu!

Vierumäki Floorball Cup tapahtumana oli ainutlaatuinen. Hyvä fiilis ja yhdessä tekemisen meininki välittyi sekä projektitiimin, että joukkueiden puolelta koko viikonlopun ajan! Tyttösalibandy on todellakin timanttia!

Tyttösalibandyterveisin,
VFC-tiimi

VFC ryhmä