Matka kohti Tuntsaa ”Touch of Tuntsa”

Tehtävänämme oli osana Haaga-Helian liikunnan- ja vapaa-ajan koulutusohjelman toisen vuosikurssin liikuntapalveluiden major-projektia suunnitella, kehittää, markkinoida sekä olla osallisena toteuttamassa Outward Bound Finland ry:n järjestämää tuotetta Lappiin.

Projektiin valikoitui tiivis neljän hengen työryhmä, joita yhdisti kiinnostus luontomatkailuun sekä haluun toteuttaa konkreettinen tuote.

Teimme paljon pohjatyötä ja tutustuimme kattavasti elämyspedagogiikkaan sekä kurssin tilaajan toiminta-ajatukseen.  Outward Bound Finland ry on kansainvälinen kasvatuksellinen organisaatio, joka tarjoaa ohjatusti haasteellisia toiminnan kautta saavutettavia elämyksiä, ja siten kannustaa ihmisiä omakohtaiseen kasvuun, toisten huomioonottamiseen, ihmisten väliseen yhteisymmärrykseen sekä opitun soveltamiseen elämään, kouluun ja työhön. Outward Boundilla on toimipaikkoja ympäri maailmaa 32 eri kohteessa, joista Suomen toimipaikka on pohjoisin.

Valitsimme kohteeksi Naruskan, joka sijaitsee Itä-Lapissa Tuntsan erämaalla. Varasimme Naruskan retkeilymajan pääsiäiseksi käyttöömme ja lähdimme kilpailuttamaan bussifirmoja. Teimme kattavan markkinointimateriaalin sisältäen infokirjeen, mainoksia, flyerin sekä mainosvideon. Markkinointia toteutimme monipuolisesti niin sähköisesti kuin face to face markkinoinnilla. Vierailimme eri ammattikorkeakouluissa, joissa saimme jaettua tietoa ja mielikuvia kurssista. Markkinointi onnistui yli odotusten, sillä saimme kurssin täyteen joulukuun puolivälissä ja varasijoille jäi kurssista kiinnostuneita.
Tuotteesta on viime vuonna ollut laatuaan ensimmäinen pilottihanke, jolloin kurssi ei toteutunut. Tämä loi meille paineita suunnitella ja saada kurssi toteutumaan tänä vuonna. Jo etukäteen tiedostimme, että markkinointi tulee olemaan ratkaisevassa roolissa, joten halusimme panostaa siihen entistä enemmän. Haasteellinen lähtökohta toi meille lisämotivaatiota ja meillä oli selkeä päämäärä jota kohti kulkea.

Koemme onnistuneemme projektin suhteen loistavasti. Kurssi tullaan siis järjestämään pääsiäisenä, johon myös osa ryhmästämme lähtee mukaan. Siellä tekemämme työ saa vihdoin konkreettisen merkityksen.

Innolla odottaen!

Työryhmä
Marie Lappalainen
Laura Ylikoski
Noona Taipale
Markus Vallila

Kuvia kurssilta