PE- Seminaari 2018, Vierumäki

Kolmas ja (viimeinen) vuosi Vierumäellä on erikoistumisen vaihetta. Jokaisen tulee valita oma opintosuuntauksensa, jonka kokee itselleen parhaaksi ja mieleiseksi. Tämän valinnan kautta voi saavuttaa sellaisia kokemuksia ja tietotaitoja, jotka vievät vielä elämässä pitkälle. Aiemmat opinnot ja kokonaisuudet ovat varmasti antaneet opiskelijoille jo käsitystä siitä, että millaiseksi liikunnanohjaajaksi hän haluaa kehittyä. Eri suuntaukset ja mielenkiinnon kohteet tulevat kuitenkin ohjaamaan erikoistumisen polkuja eri tavoin. Omalle kohdalleni tarjoutui jo keväällä mahdollisuus tarttua uuteen ja erilaiseen haasteeseen opinnoissani.

Kouluni (Vierumäki) haki liikunnanalan kansainväliseen seminaariin “toimintakoordinaattoria”, jonka tulisi vastata seminaarin ohjelman ja markkinoinnin toteutuksesta (PE-seminaari). Tähän prosessiin sisältyisi myös opintomatka Italiaan, jossa vuoden 2017 seminaari järjestettäisiin. Olin tästä todella innoissani, sillä olin aiemmin keväällä ollut juuri Italiassa kuukauden ajan työharjoittelussa. Ajattelin, että moni muukin haluaisi varmasti tarttua tähän samaiseen tilaisuuteen. Kaikeksi onnekseni sain tietooni, että minut valittiin tähän kyseiseen tehtävään. Olen tällä hetkellä todella mielissäni että päätin hakea tätä avointa paikkaa ja siitä, että myös sain sen lunastettua.

Tulevan vuoden seminaaria varten (kesä 2018) suunnitelmat ovat jo hyvässä vaiheessa. Työryhmän ydin on selvillä, tilavaraukset tehty, markkinointi aloitettu sosiaalisessa mediassa ja kurssin hinnastoja on selvitetty yhdessä ohjaavan opettajan kanssa. Italian viikon mittainen seminaari oli itselleni uskomaton kokemus, jonka pohjalta minulla on paljon ideoita tulevaa vuotta varten. Olen iloinen siitä, että meillä on runsaasti aikaa varattuna seminaarin työstöä varten, sillä haluan tehdä laadukasta työtä. Tulevan vuoden aikana tulen varmasti oppimaan paljon kansainvälisten yhteyksien muodostamisesta, markkinoinnista ja tapahtuman järjestämisestä. Lukuvuoden aikana tulen myös toteuttamaan pienimuotoisempia tapahtumia, mutta ensikesän seminaari tulee olemaan opintojeni huipentuma ja eräänlainen näyttötyö osaamisestani. Odotan innolla mitä tuleva opintovuosi tuo tullessaan, jännittävää!! 🙂

Teemu Aimia

LOT 15-18