Blogi: Voittoa sekä jännitystä – Leijonankita Finaali

Finaali on nyt selätetty sekä taakka vapautettu niin kouluttajien kuin tiimiläisten harteilta. Mennyt syksy ei varmastikaan ollut helpoimmasta päästä ja tunteet ovat aaltoilleet laidasta laitaan. Kaikesta huolimatta finaali osoitti sen, että hommat projektin aikana on todellakin tehty oikein.

Leijonankidan finaalissa saimme kuulla aiva mielettömiä esityksiä sekä versioita erilaisista toiminnallisista kokouspalveluista. Itse sekä varmasti koko projektiryhmä todella toivoo, että Vierumäki näkee näiden innovatiivisten palveluiden päälle ja tulee uudistamaan kokouskonseptiaan lähiaikoina.

Miten sitten itse finaali meni? Finaalin alun edeltävillä minuuteilla Vierumäki Resort Hotellin Ballroomissa leijui mukava kutkutuksen tunne, kun tiimit tekivät viime hetken kertauksia esityksistään. Seisommeko nyt oikeassa paikassa? Onko tämä dia toimiva? Missä välissä jaamme materiaalit? Nämä ja lukuisat muut kysymykset kaikuivat tilassa. Ennakkovalmistautuminen oli kuitenkin tehty niin hyvin, että kutkutus ei päässyt sekoittamaan tiimien pakkaa. Jokainen ryhmä ylitti itsensä totaalisesti ja yllätti meidät kaikki tuomariston mukaanlukien. Jo ensimmäinen esitys osoitti, että panokset ovat korkealla.

Tuomaristo joutui esitysten päätyttyä tiukan paikan eteen, kun tuotteet oli asetettava paremmuusjärjestykseen sekä pohdittava, mikä konsepteista tulisi viemään vuoden 2017 Leijonankidan voiton. Lopullisessa päätöksessä oli kiinnitetty huomioita siihen, miten konsepti tukee Vierumäen jo olemassa olevia palveluita ja kuinka se saadaan istutettua nykyisiin konsepteihin. Lopulta voittajaksi valiutui tiukan kamppailun jälkeen Flowbuddies, jonka Meet ‘n Move -konsepti vakuutti raadin selkeällä esityksellä sekä loppuun asti pohditulla käyttäjälähtöisellä konseptilla.

Vaikka voittajaksi valikoitui vain yksi tiimi, voivat kaikki olla ylpeitä omasta matkastaan projektin aikana. Yksilöiden sekä tiimien keskinäinen kehityskaari on ollut huomattava. Tuotteistaminen on iskostettu päähän niin, että se hiipii uniin vielä kuukausienkin päästä. Jokaisella ensimmäisen vuosikurssin opiskelijalla on nyt taito tuottaa uusia uudistuksia liikuntapalveluiden maailmaan sekä käsitys kokonaisvaltaisesta tuotteistamisprosessin kulusta. Sen lisäksi kolmannen vuosikurssin opiskelijat ovat saaneet arvokasta pedagogista- sekä johtamiskokemusta. Voittajia siis kaikki!

Syksyn jälkeen tuotteistamisen voi hetkeksi sulkea pois mielestä, mutta projektin aikaisia opittuja taitoja ei kannata kuitenkaan unohtaa. Nämä opit tulevat kulkemaan teidän matkassa läpi kaikkien opintovuosien, aina työelämään asti. Ja niitä tullaan jatkuvasti kehittämään uudestaan ja uudestaan. Prolipan palvelulupausta lainaten: “Opi juuri niin paljon kuin olet valmis sijoittamaan oppimiseen.” Taisi päteä myös tässä projektissa?

Prolipa – opi ja anna toisen oppia

Viivi Ollila