#munvuosi

Liikuntapalveluiden suuntaavissa opinnoissa puolet (20 op) opintopisteistä tulee Leijonankita -johtamisprojektista ja puolet yhdestä tai useammasta #munvuosi -oppimisprojektista. Oppimisprojektin aikana opiskelija kehittää osaamistaan liikuntapalveluiden, liikuntatapahtumien ja/tai liikuntamatkailun kehittämisen, tuotteistamisen ja arvioinnin osalta. Osa oppimisprojekteista toteutetaan toimeksiannosta yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin toimintaympäristöissä. Tällöin toimeksiantaja antaa raamit ja suuntaviivat projektista ja sen tavoitteista. Osa projekteista puolestaan syntyy täysin opiskelijoiden omista mielenkiinnon kohteista ja siitä, mitä he kokevat, että liikuntapalvelusektorilta puuttuu. Tällöin suunnittelussa ja työstämisessä lähdetään liikkeelle täysin nollasta. Hyvinä esimerkkeinä tällaisista projekteista ovat olleet esimerkiksi Urban Street Festival sekä Vierumäen vuosijuhla.

Mitä opiskelija voi tehdä #munvuosi projektissa? Melkein mitä vain. Monet tapahtumat ovat olleet niin onnistuneita ja suosittuja, että ne ovat jääneet elämään ja niiden järjestämisen ovat halunneet ottaa vastuulleen aina uudet tuoreet prolipalaiset.

#munvuosi –projekteja, menneitä ja tulevia;

Urban Street Festival 2016 – Ilmaistapahtuma Helsingin Narinkkatorille, missä eri liikunta-alan toimijat esittelivät eri katulajeja, kuten street workoutia, parkouria, skeittausta ja kiipeilyä.
P.E. Seminar 2018 – Järjestyksessään kahdestoista kansainvälinen seminaari liikunnanopettajille.
LiiKu Appro – uniikki korkeakoulutapahtuma, missä osallistujat kiertävät erilaisia kulttuuri- ja liikuntarasteja Lahden keskustassa.
Urheilugaala 2019 – Suomalaiset urheilunystävät kokoontuvat juhlistamaan urheiluvuoden 2018 sykähdyttävimpiä hetkiä.
Special Olympics 2019 – Special Olympics 2019 – Suomesta lähtee 71 urheilijan joukkue vuoden 2019 kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin.

Munvuosi projektit on startattu elokuussa projektisuunnitelmien laatimisen ja yhteistyötahojen kontaktoinnin muodossa. Kuten vanha sananlasku kuuluu, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vaikka projektit polkaistaan käyntiin täydellä teholla vasta kevätlukukaudella on suunnittelutyö tehtävä nyt perinpohjaisesti, jotta projektit valmistuvat ajallaan ja lopputulos on toivotunlainen. Suunnitelmassa tulee muun muassa perehtyä projektin taustaan ja tarpeeseen, kohderyhmään tai asiakkaaseen sekä miettiä, kuinka tavoitteiden onnistumista voi seurata ja mitata. Huolellinen suunnittelutyö vaatii itsekuria ja itsensä johtamista, sormet syyhyävät monesti päästä suoraan toteutusvaiheeseen. Valmiit tuotokset esitellään muille Vierumäen kampuksen opiskelijoille ja opettajille Prolipa seminaarissa huhtikuussa. Tästä lisää infoa myöhemmin, pysy kuulolla!

Tsemppiä, rohkeutta ja iloa projekteihin!

Nea Kujala
Lehtori, Prolipan koordinaattori
nea.kujala@haaga-helia.fi

P.E. Seminar 2018 -kuva:
Jyrki Hämäläinen
jyrkipaavo@jyrkipaavo.fi