Level App -projekti

Level App -projekti

Level App. Mikä ihmeen Level App? Nokkelimmat saattavat arvata, että kyseessä on mobiilisovellus. Näin on. Siinä tehdään liikkumisesta hauskaa, nimittäin pelaamisen kautta!

Kun ensimmäisen kerran kuulin, että olisi mahdollisuus olla tuottamassa sisältöä liikuttavan koukuttavaan sovellukseen, tiesin, että tämä projekti on minun juttuni. Samanlaista ei ole ennen toteutettu. Hetkessä meillä oli pienehkö seitsemän hengen ryhmä, joilla oli kaikilla sama ajatus. Uskoimme siihen, että kun liikunta ja pelaaminen yhdistetään, niin kaikkien on helppo nauttia siitä.

Rupesimme ahmimaan taitojen oppimiseen liittyvää aineistoa kuten puuroa – vauhdikkaasti, jotta voimme ruveta hommiin. Teoriatietoa tarvittiin, sillä Level Appissä on kyse taitojen oppimisesta step-by-step eli progressiivisesti vaiheittain. Halusimme myös tietää, mitä taitoja ihmiset tahtoivat oppia. Loimme kyselyn, johon saimme yli 1500 vastausta. Tuntui mahtavalta! Nyt piti vain valita taidot, kuvata ja editoida. Helppoa! Vai onko sittenkään?

Olemme liikunnanohjaajaopiskelijoita. Se tuli varsin nopeasti selväksi, kun rupesimme leikkimään mediaosaajia. Kameraa laulatettiin onnistuneesti kymmenenä eri päivänä, mutta erityisesti editointi tuotti päänvaivaa. Oli kuitenkin poikkeuksellista huomata, miten ryhmän innostus säilyi läpi projektin huolimatta vaikeuksista. Editoinnista vastaava ryhmäläinen totesi erään vastoinkäymisen jälkeen: “Ai koko homma meni uusiksi? Noh, Iisalmeen on pitkä bussimatka, joten eipä tuo mittää haittaa.”

Eräänä päivänä meidän ollessa kuvaamassa taitoja, joku ehdotti, että kuvataan behind the scenes -materiaalia. Nurkasta eräs turkulainen sivalsi, että eikös sen pitäisi olla behind the skills -materiaalia. Se kuulosti niin hyvältä, että sattuman kautta saimme ryhmällemme nimen, jota olimme yrittäneet keksiä pitkään ja hartaasti.

Hieman ennen vuoden vaihdetta projektimme tuli päätökseen koulun osalta. Olimme saaneet aikaiseksi blogin, useita skillejä eli tuotteita sovellukseen, oman brändin tuotteidemme ympärille ja kosolti mediaosaamista.

Tarina ei pääty siihen. Nyt olemme yhdessä jatkaneet tekemistä ja olemme sitoutuneet tuottamaan lisää sisältöä sovellukseen. Jos haluat seurata meidän touhuja, niin käy kurkkaamassa tuoreimmat kuulumisemme blogistamme. Lopuksi haluan paljastaa reseptin onnistuneeseen projektiin. Tarvitsette pääraaka-aineeksi hyvän idean, lisää joukkoon huumoria ja mausta ruoka motivoituneilla opiskelijoilla.

Kim Himanen