OSM-salibandyturnaus Vierumäellä 2016

Järjestimme opiskelijoiden SM-salibandyturnauksen 9.-10.4.2016 Vierumäellä. Projektiryhmämme koostui yhteensä viidestä liikunnanohjaajaopiskelijasta ja projektipäällikkönä toimi Heidi Vanhanen. Aikaisemmin OSM-salibandyturnaus on järjestetty Jyväskylässä, mutta nyt meillä oli mahdollisuus tuoda tämä tapahtuma ensimmäistä kertaa Vierumäelle.

Opiskelijoiden SM-salibandykisat ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut, johon tänä vuonna osallistui noin 300 opiskelijaa. Meillä oli kaksi kilpailevaa sarjaa: rentosarja ja kilpasarja. Rentosarjaan sai osallistua sekajoukkueita, mutta kilpasarjassa miehet ja naiset pelasivat erikseen omina sarjoinaan. Joukkueita ilmoittautui yhteensä 24. Rentosarjan pelit pelattiin kuplahallissa ja kilpasarjan pelit areenalla. Tavoitteena oli saada varsinkin naisten kilpasarjajoukkueita osallistumaan lisää tänä vuonna viime vuoteen verrattuna, ja siinä onnistuimmekin. Aina täyteen mennyt miesten kilpasarja ei vetänyt tällä kertaa niin paljon joukkueita kuin aikaisempina vuosina. Tähän osasyynä oli varmasti jääkiekon OSM-kisat, jotka järjestettiin Rovaniemellä samana viikonloppuna. Joukkueita saatiin kuitenkin hyvä määrä kasaan, mikä oli pääasia.

Kisajärjestelyt ja niiden suunnittelu vaativat meiltä markkinoinnin harjoittamista ja osaamista kaikilta markkinoinnin osa-alueilta: markkinointisuunnitelman, ennakkomarkkinointia (facebook-sivut, kotisivut, twitter-tili), tapahtuman aikaista markkinointia sekä jälkimarkkinointia. Viestintä oli tärkeässä asemassa koko projektin ajan. Olimme myös projektin aikana yhteyksissä moniin ulkopuolisiin tahoihin, mikä toi meitä lähemmäksi työelämää ja siinä toimimista.

Aloitimme tositoimet tammikuussa 2016. Kaikille tämä oli laajin kouluprojekti tähän mennessä, mutta myös mieluisin. Markkinointi oli uusi ja vieras asia, jossa kuitenkin kehityimme lineaariseen tahtiin projektin edetessä. Huolimatta siitä, että meillä ei ollut aikaisempaa kokemusta näin suuren tapahtuman markkinoinnista ja sen järjestämisestä, selvisimme kiitettävästi. Jopa niin kiitettävästi, että myös ensi vuoden OSM-salibandykisat järjestetään Vierumäellä!

Tapahtuman järjestäminen Vierumäellä oli hyvä veto, sillä ruokala, majoitukset ja kisa-areenat olivat lähellä toisiaan. Saimme paljon positiivista palautetta turnauksesta joukkueilta, entisiltä kisajärjestäjiltä sekä työelämän edustajilta. Viikonloppu tiivistyi opiskelijoiden iloiseen pelaamiseen, joukkuekavereiden kannustamiseen ja hauskanpitoon. Sen enempää ei opiskelijoiden liikuntatapahtumalta voisi toivoakkaan.
Kiitos vielä kaikille tapahtuman järjestäjille, tukijoille, yhteistyökumppaneille ja muille tapahtumaan osallistuneille! Tästä on hyvä jatkaa kohti ensivuotta.

 Projektitiimi : Veera Leino, Tuomas Troberg, Maria Pussinen, Jesse Mattila

kuvasta puuttuu projektipäällikkö Heidi Vanhanen