Pääsin vaikuttamaan ja haastamaan itseni

Vuoteni Prolipassa on ollut tapahtumarikas sanan kaikissa merkityksissä – sekä hyvässä että pahassa. Se on sisältänyt runsauden pulaa, useita upeita hetkiä sekä yhä useampia sykähdyttäviä urheilutapahtumia. Se on rikastuttanut, opettanut ja kasvattanut enemmän kuin osasin unelmoida Prolipaan ilmoittautuessani Irlannin vaihto-opintojen huumassa.
Päätös yhteisestä oppimisen matkasta Prolipan kanssa ei syntynyt hetken mielijohteesta, vaan se muotoutui vaiheittain erilaisten onnekkaiden sattumusten kautta. Valitsin Prolipan, sillä sydämeni sykkii innovoinnille, haasteille ja suurille kokonaisuuksille. Koin, että pääsen Prolipassa vaikuttamaan ja haastamaan itseäni sekä tutuissa että tuntemattomissa ympäristöissä, vaihtelevissa olosuhteissa ja tehtävissä. Prolipa osoittautuikin valintana napakympiksi.
Aloitin elokuussa 2016 palkallisen harjoittelun Pohjoismaiden suurimmassa indie-tuotantoyhtiössä, Yellow Film & TV:ssä, joka on erikoistunut laadukkaisiin elokuviin (Napapiirin sankarit), draamaan (Syke), komediaan (Siskonpeti), viihteeseen (Putous) ja urheiluun (Villi Kortti, MTV3 Ravit). Tukaaniheimon tuotannossa oman panokseni annan Suomen Olympiakomitean kanssa yhteistyössä tehtäviin tapahtumiin ja tapahtumasisältöihin kuten SM-viikkoon (www.sm-viikko.fi) ja Suomi 100 – Urheilun supervuosi- konseptiin. Lisäksi aloitin samaan aikaan työskentelyn Smashin (www.sportsmash.net), Slushin uuden, virallisen urheilu- ja hyvinvointiteknologiaan suuntautuneen sivutapahtuman parissa, tapahtuma-assistentin asemassa. Näistä useiden palojen palapeleistä muodostui vuoteni Prolipassa.
Katsoessani taaksepäin koen pientä hengästymisen ja ihmetyksen tunnetta. Olinko oikeasti tässä kaikessa mukana? Kolmen hyvinkin mittavan tuotannon parissa työskentely ja siihen opiskelun sovittaminen eivät olleet helpoin reitti, jonka omalle Prolipa matkalleni valitsin. Toisaalta en vaihtaisi hetkeäkään siltä matkalta, jonka olen saanut käydä mitä osaavimpien ihmisten rinnalla. Valitsisin kaikki ne ylä- ja alamäet, mutkat ja risteykset yhä uudelleen ja uskon, että kerta toisensa jälkeen oppisin jotakin uutta.
Seuraavaksi katseeni kohdistuu kesän SM-viikkoon ja tuleviin Suomi 100- tapahtumiin. Edessä on vielä monta kilometriä näiden tapahtumien parissa, ja tästä matka käykin vain mielenkiintoisemmaksi. Se tapahtumissa ja sisällöntuottamisessa ehkä onkin kiinnostavinta: vaiheet ovat samankaltaisia, mutta matka maaliin on aina hieman erilainen. Se mihin tästä matkani jatkuu, on uusien onnekkaiden sattumusten sarjaa.
Vaikka toistaiseksi voinkin vain sanoa olevani opinnäytetyötä vaille valmis Liikunnanohjaaja AMK, koen että Prolipa vuoteni on valmistanut minut heittäytymään matkalleni alan ammattilaisena. Prolipa toimi ”mun vuoden” merkittävänä mahdollistajana ja rohkaisenkin muita ottamaan siitä kaiken ilon irti.
Toivotan kaikille tulevaisuuden Prolipalaisille tapahtumarikasta matkaa, ja muistuttaisin pitämään samalla sikke kivaa!

Hanna-Mari ”Hanski” Ukkonen LOT 14-17
ukkonenhannamari@gmail.com tel.
+358 (0) 50 403 7827ProLipa_Hanski_Smash2016